Handgemaakt voor jou. Een ode aan moeder natuur.

Veelgestelde vragen

Waar haal je de bloemen vandaan?

De bloemen haal ik uit eigen tuin. Ik heb een aantal vaste planten en de rest zaai ik ieder jaar weer in zodat ik in de zomer een mooie pluktuin heb. Ook pluk ik een deel van de bloemen tijdens mijn wandelingen. 

Droog je de bloemen zelf?

Ja, alle bloemen droog ik zelf. Ik koop geen gedroogde bloemen. De bloemen pluk in eigen tuin of verzamel ik tijdens mijn wandelingen. Daarna gaan ze de pers in of tussen boeken waar ze een aantal weken drogen.

Kunnen de bloemen verkleuren?

Ja, de kleuren van de bloem kunnen vervagen. Dit is een natuurlijk proces. Voor een optimale conservering van de bloemen adviseer ik om directe blootstelling aan zonlicht en locaties met een hoge lichtsterkte of luchtvochtigheid te vermijden. De snelheid van verkleuring hangt af van het type bloemen en de plek waar de lijsten hangen. In de meeste gevallen blijven de bloemen een jaar goed en daarna zullen de kleuren wat doffer worden. 

Ik wil een lijst of ketting op maat, kan dit ook?

Helaas neem ik op dit moment geen nieuw op maat werk aan.

Van welk materiaal zijn de kettingen gemaakt?

De kettingen hebben als basis 925 zilver. De goudkleurige kettingen zijn gemaakt van 925 zilver verguld met twee lagen 24 karaats goud. De hangers zijn gemaakt van verschillende lagen giethars (ook wel epoxy of resin genoemd) waarin de gedroogde bloemen zitten. 

Verkleuren de sieraden?

De zilveren sieraden kunnen doffer worden of een zwarte aanslag krijgen maar dat is niet erg. Je kan de aanslag gemakkelijk weghalen met bijvoorbeeld een zilverpoetsdoek of een sopje van een milde zeep zoals groene zeep.

De goudkleurige sieraden kunnen wel hun gouden kleur verliezen. De gouden laag om het zilver kan na een tijd vervagen of verdwijnen.